Expanderlina

En expanderlina får aldrig gå sönder. Om en expanderlina går av kommer den att slå in i hunden med stor kraft och skada hunden eller andra i närheten. Därför är vår expanderlina flätad med ändarna långt från hakarna och ger på så sätt dubbel säkerhet. Den enkla linan är både sydd och limmad i ändarna. Linorna ger ungefär samma svikt. Expanderlinan används för att förbättra bettet och och få mer kraft i angreppet. Vid all expanderträning har hunden hetssele. Rätt använd ger expanderlinan stora förbättringar. Expanderlinan behöver bara användas när betten eller angreppen behöver förbättras. När hunden missat figuranten (som märkt ut var han skall gå) några gånger i expanderlinan så brukar han stå på så att nästa bett verkligen smäller i. Ibland räcker det med ett par sådana lyckanden för att hunden skall få ett kraftfullt angrepp.

Bettförbättring brukar tränas under en period på 2-5 veckor med linan fäst i en stolpe. Figuranten hetsar hunden i bytesdrift till stor intensitet och föraren släpper hunden ända borta vid stolpen (angreppet stimuleras samtidigt) mot figuranten som flyr baklänges till sitt märke (1 m från max sträckning), där han tar bettet. Sedan går figuranten i hundens riktning så att expandern slaknar och låter hunden vinna ärmen. Hunden kan också börja jobba ute i expandern, olika figuranter gör på olika vis. Det är också vanligt att en tredje (erfaren och samspelt) figurant agerar aktiv stolpe och håller i änden på expandern. När hunden får vinna armen så måste expandern vara slak, annars åker hunden gummiband. Med en expandervan och säker hund som inte släpper kan föraren själv hålla i expandern och slacka linan innan ärmvinst. Oftast slutar hundar med ombett vid expanderträning och betten blir hårdare och all oro försvinner ur betten. Man belastar aldrig hunden (för man vill inte ha försvar/aggression) vid expanderträning. Munkorgsstötarna förbättras med svagt expandermotstånd, bara så att hunden ökar kraften.

Art nr

Namn

Pris

A

2300E

Expanderlina flätad 8 mm 3,5 m

875:00

B

87070

Expanderlina enkel 12 mm, 3,5 m

395:00

 

Spår- och inkallningslina för små hundar

 

Inkallningslina för små hundar

 

En tunn (3,8 mm) plastad lina på 15 meter för inkallningsövningar vid problemlösning av inkallning eller hund som avviker från platsliggning etc. Mycket lätt lina för att vara så omärklig som möjligt och den fastnar inte i granris. Lätt 5 grams karbinhake gör linan även lämpad som spårlina för små jakt- och spårhundar.

Art nr

Namn

Pris

88424

Lättvikts 3,8 mm plastspårlina för små hundar, 15 meter

 

Linor för skyddshundträning

Denna hetslina uppfyller till 100% de 2 högsta kraven: ordentlig ryckutjämning och en snabb och lättarbetad panikhake. Denna 10 mm superstarka hetslina är försedd med en Forsheda nr 1 gummiryckutjämnare (som klarar båtar på flera ton). På denna hetslina sitter den bästa panikhaken i rätt storlek.

Arbetslinan, som är 7 meter lång, är en typisk dansk fidus. Man tränar med arbetslina och sele på långt avstånd. Hunden stöds genom linan men får ändå arbeta självständigt. Detta är kraftigt uppbyggande på hundens självförtroende samtidigt som det går att till viss del styra hunden.

Observera att arbetslinan är gjord av tätflätad båtlina som kostar ett antal tior per meter för att erhålla riktig kvalitet.

Art nr

Namn

Pris

A

2295E

Hetslina 1,2 cm, 5,5 m

845:00

2305E

Arbetslina 7 m

249:00

 

Spårlina i massiv plast


Med denna spårlina kan Du spåra utan handskar! Spårlinan fastnar inte i skogen och är lätt att rulla ut och fungerar lika bra i kyla (innehåller köldskyddsmedel). Den bästa spårlinan i skogen. Tillverkad i massiv specialplast av samma sort som man gör fläktremmar av. Försedd med BGB-hake och försluten med rostfri ringklammer. Längd 15 meter för tävling i appelklass (10 meter ute) och högre klasser (där längden behövs i upptagsrutan).

För träning finns en 7 meters träningslina. Elitspårare har oftast kort lina vid spårarbetet och tränar med kort lina för att inte få en hund som gör för stora lovar över spåret. Träningslinan förenklar denna träning.

Linan är försedd med en kärna av polypropylenlina för att bli starkare och stummare.

Art nr

Namn

Pris

88392

Tävlingspårlina 15 meter i massiv 7 mm specialplast

235:00

88394

Träningspårlina 7 meter i massiv 7 mm specialplast

145:00

88396

Tävlingsspårlina 10 meter för IPO/BHP och Schützhund I, II, III

175:00

 

Orange Spårlina i polyeten

Detta är en förbättrad version av den orange "SBK-linan". Det är en Kardellflätad lina i polyeten. Vid längden 10 meter är linan dubbelt så tjock under 10 cm så man vet när 10 meter gått ut. Sedan är den sista metern också dubbelt så tjock. Då känner man när linan börjar ta slut och det går lättare att hålla den

Art nr

Namn

Pris

88397

Orange spårlina 15 m/6 mm

135:00

88398

Orange spårlina 15 m/8 mm

175:00

 

Våffelflätade spårlinor

Spårlinor i 25 mm brett våffelband. Mycket trevliga att spåra med och dessutom tvättbara. Linan går att rulla ihop till en praktisk rulle som man kan kasta ut till en rak lina före spårningen. 7-meterslinan rekommenderas till träning och yrkesmässig spårning.

Färgen är orange-gul-orange för bästa synlighet.

Art nr

Namn

Pris

88430

Våffelspårlina, 7 meters träningslina

125:00

  

Original Elbogen spårlina

Vi är stolta att presentera original Elbogen spårlina. Uppfinnaren är också upphovsman till den välkända orange spårlinan. Den introducerade han redan på 60-talet och är idag "SBK-standard". Nu introducerar vi nästa generation spårlina, Original Elbogen, som har både patent pending och mönsterskydd pending skydd. Original Elbogen spårlinor säljes endast genom oss.

• Efter 10 meter blir linan dubbelt så tjock under 10 cm (flyttbar löpare)
• Efter 13 meter blir linan dubbelt så tjock
• Efter 14 meter blir linan 3 gånger så tjock och lättare att hålla fast

Art nr

Namn

Pris

88390

Elbogens spårlina, röd/vit 15 m x 6 mm

159:00