Bitjacka och byxor


Bitjacka och byxor i nylcot från Holland av bra kvalitet. Dessa plagg används ofta i tjänstehundsträning. Ärmarna är försedda med ett överdrag som kan bytas efter några år. Det behövs ärmmanschetter under, som på alla bitjackor, för krokodilerna smäller igenom även på denna tjocka jacka. Finns i endast i svart färg.

Art nr

Namn

Nettopris

1200

Bitjacka

5.999:00

1201

Bitbyxa

5.999:00

 

 

Skyddskläder

Fabrikat Gappay. Skyddsbyxor och skyddsjacka i syntet och läder. Ger skydd om hunden biter eller river figuranten av misstag. Skyddskläderna är inte avsedda för bitövningar utan för att ge skydd mot vådabett och rivskador. Byxorna har en elastisk rem på ryggen där man brukar placera belastningsstocken.

Art nr

Namn

Pris

A

50020M

Skyddsbyxor, syntet, storlek M (small/medium)

1.995:00

50020L

Skyddsbyxor, syntet, storlek L (large)

1.995:00

50020Xl

Skyddsbyxor, syntet, storlek XL (extra large)

1.995:00

50020XXL

Skyddsbyxor, syntet, storlek XXL (extra-extra large)

1.995:00

 

Munkorgsinformation

Klassisk munkorgsträning sker i aggression. Hunden försöker bita i korgen. Teorin är då att hunden inte skall ha en bitflärp att bita i för då får han utlopp för aggressionsdriften genom att överföra den på bett i ett byte. I stället så skall han vara kvar i aggressionen. Om stöten gör lite ont så blir många hundar ännu mer förbannade och aggressionen ökar. Hunden har innan träning långsamt fått vänja sig att gå med munkorgen på, munkorgstillvänjning.

Detta kan vara nog så svårt för de flesta hundar accepterar inte en korg runt nosen. Tillvänjningen skall vara klar innan skyddsträningen börjar. Munkorgsarbetet är till för att se att hunden biter även om figuranten inte har skyddsärm på som retning. Munkorgsarbetet är mycket svårt och därför är munkorgen viktig.

Munkorgen måste vara hög nog för hunden att skälla i, så den kan öppna munnen på vid gavel vid skallet utan att hindras av korgen. Hunden skall inte kunna få av sig munkorgen och bita figuranten. När hunden slår in i figuranten så skall det inte göra onödigt ont i korgen. Korgen skall provas ut och vid behov skär man bort så att hunden inte slår i vid ögonen, ovanpå nosen eller vid halsen när den stöter. En grund munkorg, som Polismunkorgen, slår sällan i hunden och passar därför de flesta hundar. På en djup munkorg är passformen viktigare. Skarpa kanter skall jämnas till.

Vanligen behövs inga mjuka dämpande material i en munkorg, lite smärta gör bara hunden mer aggressiv. Men som problemlösning kan man behöva dämpa islaget. Hunden kan ha lärt sig vika undan korgen för att det gjort ont vid en rak stöt. Det kan också behövas dämpande material vid inlärning. Dämpande material kan också behövas till obehagskänsliga hundar eller om man lär in munkorgsarbetet genom bytesdriften i stället för under aggression. Munkorgen skall anpassas individuellt till varje enskild hund och skall alltid provas. Hunden skall kunna skälla och springa i munkorgen förutom att stöta. Det finns många sätt att träna munkorgsarbete och träningen kan också ske i bytesdriften (jaktkamplusten) med eller utan bitflärp i korgen. Träning kan ske i öppen korg där hunden får bita figuranten i ärm eller bitkläder. Träning kan ske i lina och expander. Alla träningsmetoderna behöver, för att få maximalt resultat, en munkorg som passar till hunden.

 

Tränings- och tävlingsmunkorg

Svensk tränings- och tävlingsmunkorg. Mycket använd inom polisen för träning och tävling. Munkorgsarbetet är för att se om hunden biter på vanligt klädd person. Hunden får först vänja sig att ha munkorg på. I skyddet hetsas hunden ordentligt i drift och får gärna stöta på flyende figurant. Målet är att redan första stöten skall vara hård. Har hunden bitit i bitjacka förut så är denna idealiskt i början av munkorgsarbetet så att hunden stöter var som helst.

Art nr

Namn

Pris

110000

Polis munkorg hane (storlek 10)

495:00

110010

Polis munkorg tik (storlek 9)

495:00

 

Väktarhundmunkorg

Denna sydda munkorg är framtagen som tränings-och tävlingsmunkorg. Munkorgsarbetet är för att se om hunden biter på vanligt klädd person. Hunden får först vänja sig att ha munkorg på. I skyddet hetsas hunden ordentligt i drift och får gärna stöta på flyende figurant. Målet är att redan första stöten skall vara hård. Har hunden bitit i bitjacka förut så är denna idealisk i början av munkorgsarbetet så att hunden stöter var som helst. Denna munkorg är försedd med dämpande inlägg som kan bytas ut eller tagas bort.

Art nr

Namn

Pris

7709

Väktarhundmunkorg, storlek 9

595:00

7710

Väktarhundmunkorg, storlek 10

595:00

8809

Väktarhundmunkorg, Rottweiler, tik

595:00

8811

Väktarhundmunkorg, Rottweiler, hane

595:00