Mjuka skyddsärmar

INFO

Mjuka skyddsärmar för det svenska skyddet. Tillverkade i nylcot, ett material som är bitvänligt för hunden. För tjänstehunden är nylcot som att bita i vanliga kläder, mer realistiskt. Nylcot är starkt och kallas ibland för "självläkande" då bitmärken kan försvinna över natten. Dessa ärmar har vi produktutvecklat tillsammans med världens ledande tillverkare av mjuka skyddsärmar. Polypropylen fastnar mellan tänderna och försvårar släppandet. Man kan få aggression i stället för bitglädje och det har hänt att hundar brutit tänder i polypropylenärmar. Dessa problem är helt borta med nylcotmaterialet. Nylcotärmarna är uppbyggda efter de senaste rönen om hur man tillverkar en mjuk skyddsärm. Bästa stoppning och bästa tyg har använts. Svenskärmen är uppbyggd enl standard med tillägg av ett lager filt för att öka bitvänligheten.

Dog Security Skyddsärm

INFO


Detta är vår egen långa mjuka skyddsärm avsedd för det svenska skyddet. Den klarar ganska hårda bett. Skall man ta krokodilbett så får man ha arm-manschetter under. Ärmen är rörlig och behaglig att jobba med och ger ett kraftigt skydd.

Särskilt lämpad för yrkesfiguranter som annars arbetar med Svenskärmen och går omkring med blåmärken för jämnan.

Tvärställt trähandtag inuti ärmen. Öppen i änden så att man kan hålla ett spö vid modprov. Man kan sätta ett stygn nervid så hunden inte kan komma in i ärmen men det ändå går att hålla ett spö.

Vi råder alla som är det minsta tveksamma att prova denna ärm. Ärmen finns ibland i blått, gult, svart och rött för träning av tjänstehundar för att se mer realistiska ut. Fästet för linan är mycket smartare, ärmen sitter bättre på tävlingsfiguranten som dessutom slipper få skrapsår på halsen när hunden smäller i på fasttagandet. Tillverkad i självläkande nylcot som håller längre och är bitvänligt för hundarna. Ingen nylon mellan tänderna så att hundar med blödande tandkött vägrar släppa för dom blir förbannade när det gör ont i tandköttet eller tänderna. En underbar ärm att figurera i. Denna ärm är vald av Nordiska Polishundunionen till tävlingsärm för Nordiska Polishund Mästerskapen.

Det finns extra nylcotöverdrag till denna ärm. Det behövs inte men det bästa är att ha ett överdrag på från början, då håller ärmen sig som ny hela tiden. Det går också att sätta ett överdrag på en utbiten ärm så fungerar den igen.

Art nr

Namn

Pris

B

438

DS Skyddsärm med påsatt överdrag

3.225:00

C

1206/7

Överdrag DS Skyddsärm

895:00

Svenskärmen i bitväv (ej polypropylen)

INFO

Detta är en förbättrad variant av den vita madrassydda skyddsärmen som ofta används vid SBK:s skyddstävlingar. Försedd med utdragbar bitrulle. Vid träning av hårdbitande tjänstehundar måste underärmsmanchett användas.

Denna skyddsärm är tillverkad i nylcot (bitväv) som delar sig när hunden biter, efteråt självläker hålen. Under nylcoten finns ett lager bitvänlig filt. Allt detta är för hundens bästa så att den skall få ett ordentligt tag utan att halka av och ärmen skall vara god att bita i. Den vanliga svenskärmen i polypropylen slipar och sliter på hundens tänder, emalj och tandkött, speciellt på snabba hundar.

Art nr

Namn

Pris

435

Svenskärmen, vit

1.995:00

434

Svenskärmen, svart

2.195:00

Unghundsärm

INFO

Fabrikat Schweikert, Tyskland. Tillverkad i stoppat kromläder. Passar både höger och vänster arm. För bett både på under- och överarm. Unghundsärmen är mjuk och kan användas till alla hundar från valp/unghund till vuxen hund (utom hundarna med 500-kilos betten). Mycket bitvänlig och en bra ärm i början av bitutbildningen. Finns även i extra mjukt utförande för att få igång bettovilliga hundar och valpar. Överdraget av bitvänlig jute ingår i priset. Försedd med handtagsrem inuti.

Art nr

Namn

Pris

A

5960

Unghundsärm med överdrag

1.695:00

B

5965

Unghundsärm, helsydd, extra mjuk
för valpar och unghundar

995:00

D

5997

Juteöverdrag extra lång för Unghundsärm 5960

549:00

 

Valp- och unghundsärm med bitkil, extra mjuk

INFO

Fabrikat Schweikert, Tyskland. Unghundsärm med nederdel i jute och överdel i plast. Avsedd för träning av bett i underärmen och förbättring av bettet. Försedd med kilformad bitkil. Handtag inuti ärmen. Denna är den mjukaste unghundsärmen med bitkil och mycket bitvänlig. Tåler inte så hårda bett som Frabos och Gappays motsvarigheter, vilka kan användas även till vuxna hundar med normalbett.

Detta är den mjukaste av alla unghundsärmar med bitkil. Bitkilen består av att "överdraget" är format som en kil, andra ärmar har en stoppad bitkil. Denna är bitvänligast men tål inte hårda bett.

Art nr

Namn

Pris

A

5970-H

Unghundsärm med bitkil, höger

1.295:00

5970-V

Unghundsärm med bitkil, vänster

1.295:00

 

Frabo Unghundsärm med bitkil

INFO


Fabrikat Frabo, Tyskland. Bitvänlig unghundsärm med bitkil. Används i början av skyddsträningen och till unghundar. Bitkilen gör att hunden biter fullbett. Om hunden inte biter fullt så ställer man ärmen lodrätt mot marken under kampen. Då gör hunden ombett till fullbett och får inte vinna ärmen förrän han har fullbett. Unghundsärmen är mjuk och bitvänlig och ger hunden en angenäm upplevelse av bettet. Tål ganska hårda bett och kan även användas till vuxna hundar, dock ej krokodiler.

Reparationsdelen är ett långsmalt stycke juteväv, lika brett som den mest använda bitytan på bitkilen. Reparationsdelen passar till Schweikert unghundsärm också samt alla vuxenärmar med bitkil. Kan också användas för att förlänga livslängden på ärmen och för att lindra trycket när hunden börjar bita för hårt för unghundsärmen.

Art nr

Namn

Pris

A

8-V

Unghundsärm, komplett, vänster

2.295:00

C

8ab

Reparationsdel/extraskydd för unghundsärm

249:00

 

Gappay Unghundsärm med bitkil

INFO

Fabrikat Gappay. Bitvänlig unghundsärm med bitkil. Används i början av skyddsträningen och till unghundar. Bitkilen gör att hunden biter fullbett. Om hunden inte biter fullt så ställer man ärmen lodrätt mot marken under kampen. Då gör hunden ombett till fullbett och får inte vinna ärmen förrän han har fullbett.

Unghundsärmen är mellanmjuk och bitvänlig och ger hunden en angenäm upplevelse av bettet. Längst ut på ärmen är bikilen snedkapad för att man skall slippa bett ute vid handen och träna in rätt bett från början.

Gappay unghundsärm tål ganska hårda bett och går att använda även till de flesta vuxna hundar, utom krokodilerna. Lätt att röra sig i och en mycket trevlig ärm av hög kvalitet. Det går att använda denna ärm på fel sida ibland, t ex en högerärm på vänster. Detta går inte med ärmar av andra fabrikat.

Art nr

Namn

Pris

A

5002-H

Unghundsärm höger

1.495:00

5002-V

Unghundsärm vänster

1.495:00

 

Skyddsärm av stark plast

INFO

Fabrikat Schweikert, Tyskland. Stark och hållbar skyddsärm i plast. En lätthanterlig ärm med mycket låg vikt. Försedd med extra stark och perfekt centrerad kilformad bitkil i läder. Kilen pekar svagt nedåt och passar hunden upphopp perfekt, andra kilärmar har kilen helt vågrätt. Handtag inuti ärmen. En mycket bra ärm för vuxna hundar och för att träna upp bättre bett. Hård och inte lämplig som valparm och unghundsärm i början av hundens bitutbildning. Överdrag i grovt jute.

Art nr

Namn

Pris

A

5982-H

Skyddsärm stark med bitkil, plast, höger

2.195:00

B

5987

Överdrag extra starkt (lika starkt som Frabos)

495:00

 

Överdrag Schweikert skyddsärm


INFO

Fabrikat Schweikert, Tyskland..Det extra långa och mjukt stoppade överdraget används när hunden är bitovillig på ärmen. Den mjuka stoppningen är bitvänlig och kan användas under en period, tills hunden blivit så tränad att den biter på det vanliga överdraget. Det mjuka överdraget används främst till unghundar.
Överdraget passar till Schweikerts runda skyddsarmar i läder.

Art nr

Namn

Pris

A

5985

Juteöverdrag för skyddsärm

445:00

5997

Juteöverdrag, förlängt för skyddsärm Schweikert rundläderarm

495:00

 

Överdrag till Frabo skyddsärm


INFO

Frabo skyddsärm, överdrag

Fabrikat Frabo, Tyskland. Överdrag i grov engelsk juteväv. Passar till alla Frabo skyddsärmar.

Art nr

Namn

Pris

C

10AN

Överdrag till Frabo skyddsärm, passar till alla Frabo skyddsärmar

595:00

Frabo skyddsärm med bitkil


INFO

Fabrikat Frabo, Tyskland. Tillverkad i plast för lägsta vikt och för att vara lätthanterlig och stark. Används främst till tjänstehundar och till IPO/BHP-skyddet. Den kilformade bitkilen gör att hunden vill bita fullbett, den är oangenäm att bita nafsbett i. Om hunden inte biter fullt så ställer man ärmen lodrätt mot marken under kampen. Då gör hunden ombett till fullbett och får inte vinna ärmen förrän han har fullbett.

Art nr

Namn

Pris

9-HK

Frabo skyddsärm, höger, med platt bitkil

2.995:00

9-VK

Frabo skyddsärm, vänster, med platt bitkil

2.995:00

 

Dold hård skyddsärm

INFO

Fabrikat Schweikert, Tyskland. Underdel av stenhårt kärnläder och överdel av stoppat mjukläder. Försedd med handtag inuti, passar både höger och vänster. Ger fullt skydd på underarmen, på överarmen endast lätt stoppning. Endast för bett på underarmen. Vid inledande träning med dold Skyddsärm brukar man börja med en mjukare arm än denna för att vara bitvänlig mot hunden.

Denna skyddsärm går bara att använda till hundar som biter fullbett och biter mycket hårt.

Art nr

Namn

Pris

5131

Dold skyddsärm av kärnläder, hård

995:00

 

Dold mjuk skyddsärm

INFO

Fabrikat Schweikert, Tyskland. Den populäraste dolda skyddsärmen. Tillverkad av kromläder och längsgående förstärkt med sulningsläder. Mjukt fodrad. Går lika bra på höger och vänster arm.

Dold Skyddsärm mjuk stoppad skyddar även överarmen och är öppen vid handen. Vid träning av polis- och väktarhundar kan figuranten hålla ett tillhygge eller en knivatrapp i handen. Med överdrag kan denna ärm användas som en vanlig skyddsärm och som dold skyddsärm.

Art nr

Namn

Pris

A

5133

Dold skyddsärm, mjuk, stoppad

1.295:00

5135

Överdrag för dold skyddsärm 5133

595:00

 

Dold skyddsärm med kardborrband

INFO

Fabrikat Schweikert, Tyskland. Mjuk dold skyddsärm med kardborrband. Kardborrbanden kan ändras så att man kan ha ytterligare skydd under ärmen och även figuranter med mycket grova armar kan använda den. Till de flesta hundar. Biter hundarna hårt så tar man elastiska ärmskydd under.Till riktigt hårdbitande hundar, "krokodiler", är denna ärm för mjuk. Skyddar även överarmen och är sluten vid handen. Man kan inte sticka ut fingrarna ur ärmen. Med överdrag kan denna ärm användas som en vanlig skyddsärm och som dold skyddsärm.

Art nr

Namn

Pris

A

5134-V

Dold skyddsärm med kardborrband, vänster

1.495:00

5134-H

Dold skyddsärm med kardborrband, höger

1.495:00

B

5135

Överdrag för dold skyddsärm med kardborrband

595:00

C

302200

Dold skyddsärm i nylcot, Frabo